Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Акули, ексцентрики та світ майбутнього: що обіцяє кіноманам цьогорічний липень?

Акули, ексцентрики та світ майбутнього: що обіцяє кіноманам цьогорічний липень?
188962 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коли літом 1975 року світ побачив напружений трилер «Щелепи», знятий Стівеном Спілбергом, ряд американських курортів намагався притягнути режисера до відповідальності за те, що після виходу стрічки кількість відвідувачів пляжів зменшилася у десятки разів. Такий ефект мала на людську уяву історія про кровожерливу акулу і цього літа – у довгоочікувану пору відпусток та морських прогулянок – погратися з глядацькими фобіями, заснованими на океанських глибинах, вирішив й іспанець Хауме Кольєт-Серра, котрий зняв стрічку «Мілина».

Головних героїнь у фільмі дві – це серфінгістка Ненсі у виконанні акторки Блейк Лайвлі та велика біла акула, хоч і створена спеціалістами зі спецефектів, проте, не менш страхітлива, ніж смертоносна спілберговська красуня. «Мілина» є своєрідним акторським бенефісом Блейк, котра демонструє усе, на що вона здатна у якості єдиної людини серед безмежних океанських просторів та смертельної небезпеки, яка невідступно чатує на свою загнану у пастку здобич.

Французька комедія «У тихому вирі» продемонструє глядачам історію одного абсурду у вигляді стосунків двох ексцентричних родин, причетних до періодичного зникнення туристів. Левітація, канібали та дивна історія кохання у стилі декадентських «Ромео та Джульєтти» є не менш яскравими сюжетними лініями цієї незвичайної стрічки.

А «Рівні» перенесуть глядача у недалеке майбутнє, де будь-який прояв емоцій є забороненим та карається миттєвою ізоляцією. За заборонене кохання у стерильному антиутопічному світі без права на емоційність боротимуться герої талановитих Крістен Стюарт та Ніколаса Холта і на що перетвориться цей нерівний бій, залишається лише здогадуватись.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео