Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці обирають поп-музику

Українці обирають поп-музику
27225 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще два роки тому українські меломани обирали виключно поп-музику російських виконавців у якості постійного музичного супроводження щоденних рутинних процесів. Проте, нове дослідження експертів-марекетологів продемонструвало несподівані, але приємні результати щодо музичних смаків українців.

Відтепер жителі України почали більше слухати українську поп-музику, яка змістила попередню переможницю рейтингу – Росію – на друге місце. Зарубіжні поп-виконавці у рейтингу найулюбленіших музичних стилів українців опинилися на третьому щаблі, а ретро та шансон посіли четверте і п'яте місця відповідно.

З 17-ти позицій рейтингу рок-музика зайняла шосте (зарубіжна), сьоме (українська) і десяте (російська) рядки. Консервативні класичні композиції ненабагато, але все ж таки випередили хітові клубні (восьме місце проти дев'ятого).

Етно (11-й щабель) несподівано виграло у хіп-хопу та репу (12-й рядок), а саундтреки – у джазу (13-те та 14-те місця відповідно). Сюрпризом стали і результати прослуховування українцями бардівських пісень – виявляється, композиції такого музичного стилю превалюють у плей-листах жителів нашої держави над R'n'B, техно, хаусом і рейвом (15-й рядок проти 16-го та 17-го).

Парадоксально, але найбільша кількість прихильників російської поп-музики й досі знаходиться на сході та півдні України. Приймали ж участь у дослідженні респонденти віком від 12-ти до 65-ти років, котрі є жителями українських міст чисельністю більше 50-ти тисяч осіб.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео