Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна продовжує забороняти російські фільми

Україна продовжує забороняти російські фільми
216483 ПЕРЕГЛЯДІВ

За версією Державного агентства з питань кіно, українці не повинні дивитися низку фільмів російського виробництва, які несуть шовіністичні та сепаратистські ідеї, шкідливі для державності України. Днями вже існуючий список заборонених картин знову поповнився.

На сайті Державного агентства з питань кіно з'явилося повідомлення про заборони ще кількох фільмів російського виробництва, що можуть нести шовіністські чи антиукраїнські ідеї. До цього переліку віднесли стрічку 2016 року "Нічні вартові", зняту режисером Емілісом Велівісом та картину Сергія Бистрицького "Недолуга невістка".

Під заборону потрапили також кілька російських серіалів, яким було скасовано реєстрацію.

Згідно з поправками до закону, підписаними протягом останніх років Президентом України, забороні транслюванню на державному телебаченні підлягають всі фільми, телесеріали і телепередачі, що були створені у Росії після 1 січня 2014 року. Головна причина, якою пояснюються такі рішення — необхідність підвищення рівня захисту національної безпеки держави.

Крім цього, ще у серпні міністр культури Сергій Кириленко пообіцяв здійснити заборону українських книг пропагандистського характеру.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео