Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні почне працювати Інститут книги

В Україні почне працювати Інститут книги
243614 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий для нашої країни Інститут книги, ініційований Указом президента Української держави Петром Порошенком та запущений у роботу Міністерством культури, поширюватиме у суспільстві позитивну тенденцію відносно читання як заняття модного та корисного. За словами Євгена Ніщука – очільника зазначеного вище відомства – відкриття Інституту книги є дуже важливою подією для кожного українського громадянина, котрий звик аналізувати та думати.

Одним із найголовніших завдань новоствореної установи стане підтримка українських авторів, поширення їхніх книг та знайомство громадськості з книжками, створеними письменниками з України. На фоні таких негативних для української книги явищ як проблеми у книговиданні та суттєве падіння читацької аудиторії, відкриття Інституту книги й поставлені ним сьогоднішні завдання відповідають усім викликам сучасної культурної галузі нашої держави. До того ж, установа популяризуватиме й державну українську мову.

Відзначив пан Ніщук і важливість такого поняття, як культурна дипломатія. Зокрема, презентацію творчих напрацювань українських літераторів на міжнародних книжкових ярмарках та, як наслідок, чудову можливість розпочати активну культурну інтеграцію. Займатиметься Інститут книги також активізацією бібліотечної роботи, пропагандою читання та приєднання до української книжкової культури.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео