Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На розвиток українського кіно Уряд спрямує півмільярда гривень

На розвиток українського кіно Уряд спрямує півмільярда гривень
189571 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проект Державного бюджету-2017 збільшить фінансове піклування про українську культуру. Причому, досить суттєво – аж на мільярд гривень, половина якого піде на підтримку самобутнього українського кіно. За словами Володимира Гройсмана – очільника Кабінету міністрів – частина зазначеної вище суми також буде спрямована на захист державних пам'яток, котрі для історії Української держави мають першочергове значення.

Варто відзначити, що восени наступного року українці зможуть побачити одразу три повнометражні фільми, створені українськими режисерами – це магічно-реалістична драма «Коли падають дерева» цьогорічного Каннського тріумфатора Марисі Нікітюк, патріотично-військовий вестерн «Троє» Івана Кравчишина та ігрова стрічка «Брама» Володимира Тихого. Зйомки усіх трьох фільмів наразі проходять в Україні і всі вони є переможцями сьомого та восьмого відборів Державного агентства України з питань кіно.

А вже через два дні – 18-го вересня – на Міжнародному фестивалі артхаусного кіно, котрий розпочнеться у сонячному грузинському Батумі, презентують одразу декілька українських та створених Україною у кооперації з іншими державами стрічок, зокрема, «Дім» (режисер – Ірина Цілик), «Рідні» Віталія Манського та україно-польську кінороботу під назвою «Диббук. Історія мандрівних душ».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео