Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Культовий Боб Ділан – володар літературної Нобелівської премії

Культовий Боб Ділан – володар літературної Нобелівської премії
54292 ПЕРЕГЛЯДІВ

75-річний американський співак та письменник Боб Ділан, котрого читачі популярного музичного видання «Rolling Stone» назвали найвидатнішою (після «The Beatles») постаттю в історії музики, несподівано – як для самого себе, так і для широкого загалу - отримав цьогорічну Нобелівську премію з літератури. Причому, цю неймовірну подію Шведська академія, котра присуджувала музикантові нагороду, назвала «справжньою революцією» та «повним зламом усіх попередніх шаблонів».

 

Престижну Нобелівську премію містер Ділан отримав завдяки своєму «створенню нових поетичних концепцій у пісенній традиції США». І це – на додаток до тих десятків нагород, включаючи Пулітцерівську премію та «Греммі», володарем яких артист вже став за власну більш ніж піввікову музичну кар'єру.

Цікаво, що більшість діячів політики та культури позитивно сприйняли цю подію, назвавши рішення Шведської академії нагородити Боба Ділана «довгоочікуваним для усього бардовського поетичного світу, котрий мешкає окремо у музиці». Крім того, присудження Премії музиканту є своєрідним вшануванням тих померлих артистів – Джима Моррісона, Джона Леннона, Боба Марлі та Лу Ріда - чиї проникливі тексти завжди демонстрували феноменальну здатність рок-музикантів бути ще й геніальними рок-поетами. Тож культурна спільнота наразі сподівається на те, що присудження Нобелівської премії з літератури дійсно талановитим музикантам перетвориться на справедливу тенденцію.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео