Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні презентували канадський фільм про Голодомор

В Україні презентували канадський фільм про Голодомор
190065 ПЕРЕГЛЯДІВ

    «Гіркі жнива» - перша англомовна художня кінострічка про страшні події в Україні початку ХХ століття, фрагменти якого вже презентували.

    «Досі не існувало англомовного художнього фільму про ці трагічні події, і пересічні люди в англомовному світі майже нічого не знають про цю трагедію українського народу. Тепер такий фільм маємо. «Гіркі жнива» дозволять західному глядачеві відчути український дух, українську силу та мужність, дізнатися про людські страждання та нездоланність України» – зазначив продюсер фільму Ян Ігнатович із Канади.

     У фільмі йдеться про кохання на тлі голоду. Життя головних героїв кардинально змінюють репресії та штучний голод.

     Режисером стрічки став Джордж Менделюк (канадієць українського походження).

     Музику до фільму написав відомий британський композитор Бенджамін Воллфіш. Головні ролі зіграли Юрій - Макс Айронс, Наталка - Саманта Баркс, Ярослав - Баррі Пеппер, Сергій - Тамер Гассан, Іван - Теренс Стемп. З'являться у фільмі й українські актори - Остап Ступка та Олександр Печериця.

      Бюджет фільму склав 20 мільйонів доларів.

      Цікаво те, що зйомки відбувалися в Україні у 2013 році, в розпал Революції Гідності, тому тематику кінострічки не розголошували. Самі актори були захоплені тими подіями і підтримували Майдан з першого дня.

      Вихід фільму в Україні, Америці, Канаді, Великій Британії, Австралії, Німеччині, Іспанії та інших країнах світу заплановано на 24 лютого 2017 року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео