Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені знайшли сліди найдавнішого ритуального поховання

Вчені знайшли сліди найдавнішого ритуального поховання
108652 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міжнародна група вчених під керівництвом Інституту еволюційної антропології товариства Макса Планка в Лейпцигу (Німеччина) виявила в скельному гроті Лапа ду Шанті (центральна Бразилія) свідоцтво про перші ритуальні поховання.
     Вчені знайшли понівечені останки без зубів та із численними ушкодженнями, які були заховані приблизно 9,5 тисяч років назад. У цей час вже спостерігався сталий ланцюг подій, за яким відбувалося поховання.
     За даними антропологів, в печері Лапа ду Шанті люди жили як мінімум 12 тисяч років тому. У 2007 році під час тодішніх розкопок вчені натрапили на поховання (фрагмент черепа, щелепу, шість шийних хребців і дві відрубані руки). У 2000-і роки в гроті Лапа ду Шанті також знайшли найдавніші у Південній Америці останки Homo sapiens, а ще зразки наскальних фресок із зображенням гігантського фалосу.
     Під час цього дослідження серед останків також знайдено череп, у якому були складені кістки людини. Це і є беззаперечним доказом наявності складних похоронних ритуалів серед палеоіндейцев. Однак останки більш пізнього періоду поховані інакше, що говорить про динамічний розвиток ритуалів у людей, що населяли Південну Америку. Загалом вчені виявили 26 людських поховань.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео