Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Головна ялинка країни: цікаві факти

Головна ялинка країни: цікаві факти
163075 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Минулими вихідними до столиці прибула головна прикраса майбутніх свят – ялинка з Івано-Франківська, довезти яку випала честь вже відомому всій країні водієві Миколі Федоровичу. Дерево було вибране зі списку планових вирубок, а вартість його оцінюється приблизно в п'ятнадцять тисяч гривень. Гроші на підготовку та перевезення були виділені спонсорами.

     Цікаві факти про головну прикрасу столиці починаються з самого моменту її відправки з Івано-Франківська, адже вперше за пересуванням ялинки можна було спостерігати у режимі реального часу: на машині був встановлений датчик, який відображав на карті положення вантажівки з деревом.

     Одразу за прибуттям до Києва ялинку почали встановлювати, і тепер на Софійській площі стоїть найвище різдвяне дерево з усіх, які встановлювалися в Україні: висота його сягає двадцять шість метрів, що аж на один метр перевищує минулий рекорд.

     Оздоблювати ялинку почнуть вже восьмого грудня, і кількість прикрас, які будуть використані, теж є рекордною. Наразі в планах, окрім великої кількості яворівських іграшок, гірлянди – загальною довжиною майже три кілометри, та сорок дві тисячі ліхтариків.

     Відкриття ж головної різдвяної ялинки України відбудеться 19 грудня о 18:00.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео