Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Борис Михайлов представить Україну на 57-й Венеціанській бієнале

Борис Михайлов представить Україну на 57-й Венеціанській бієнале
27366 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Художник Борис Михайлов представить у Венеції нову серію робіт під назвою Парламент, яка досліджує взаємодію фотографії з медійними інтерфейсами, а також кордони між аналоговою і цифровою репрезентацією.
     У новій серії Михайлов фотографує телевізійні кадри парламентських дебатів в естетиці глітч-арту, продовжуючи таким чином свій пошук виразних естетичних прийомів, серед яких відомі його "сендвічі", анілінові підфарбовування радянських фото та текстові дописи на полях біля зображень.
     Презентовані на бієнале роботи стануть, за характеристикою Михайлова, "естетичним варіантом історичної картинки". У новому проекті художник пропонує візуальний код для розуміння сучасного медіаландшафту і суспільства епохи пост-правди, ознаками якого стали фейкові новині сайти, неперевірені факти та інформаційний шум, розпад медійної спільноти на мікрокластери, домінування емоційної реакції над раціональним аналізом.
     Формат Українського павільйону перегукується з темою цьогорічної бієнале VIVA ARTE VIVA!, яку обрала куратор Крістін Масель, і переймає принцип discoveries and rediscoveries (відкриття та перевідкриття), заявлений у головному проекті. У рамках виставки будуть представлені спецпроекти молодих українських художників з посиланням на творчість Бориса Михайлова, які дозволять ширше відрефлексувати історію сучасного українського мистецтва. Група SVITER та Іван Світличний створять звукову композицію для простору павільйону. Колектив Жужалка у складі Віктора Корвіка, В'ячеслава Соколова та Романа Юхимчука представить концептуальну інсталяцію в павільйоні. Дизайнер Антон Белінський створить капсульну колекцію одягу для українського павільйону, яка продовжує його зацікавлення у змішанні "глобального, гіпер-локального та патріотичного спектаклю".

 

     Повідомляє Міністерство культури України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео