Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Мукачівському замку відкриють новий музей

У Мукачівському замку відкриють новий музей
84160 ПЕРЕГЛЯДІВ

Замок Паланок у Мукачеві відкриє свої двері для нового музею. За повідомленням директора установи, планується відкриття музею ливарства – традиційного для Закарпаття виду мистецтва. Точну дату появи нових експозиції поки не повідомляють.

Директор закарпатського замку Паланок, що має статус музею, розповів про плани установи щодо розширення її експозиції. Невдовзі буде відкрито нову залу, де увазі відвідувачів запропонують експозицію виробів ливарства.

Предмети побуту та декору з чавуну є традиційними для Закарпаття. Тому на території області було знайдено чимало старовинних речей – печей, прасок та інших. Велика кількість предметів оздоблена декоративними прикрасами  - на них вирізані зображення рослин, тварин, національні орнаменти і багато іншого. Найбільше в експозиції буде представлено печей, що мали велике значення для обігріву будинків і приготування їжі. Найбільш цінними вважаються вироби з чавуну родом з села Фрідяшово недалеко від Мукачева. Традиція виготовлення чавунних печей у цьому населеному пункті відома ще з часів королеви Марії Терезії.

Паланок є унікальним екземпляром середньовічної архітектури, відомий з XI століття. Сьогодні цей відомий музей-фортеця щодня приймає сотні відвідувачів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео