Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Річковий вокзал перетворили на арт-простір

Річковий вокзал перетворили на арт-простір
140972 ПЕРЕГЛЯДІВ

Будівля Річкового вокзалу в столиці пережило метаморфозу – після ремонту у ній відкрили арт-простір під назвою «Бухта Art Space». Відтепер у колись покинутому вокзалі влаштовуватимуть виставки експозицій сучасного мистецтва.

Будівля закритого раніше Річкового вокзалу на Поштовій площі у Києві переживає другу молодість – після ремонту на її базі створили тематичний арт-простір «Бухта Art Space». Важливою умовою при перетворенні вокзалу на творчий об’єкт було збереження автентичності внутрішнього оздоблення. У «Бухті Art Space» проходитимуть художні виставки, кінопокази, різноманітні творчі презентації та інше.

Дебютний захід нового арт-простору - виставка Renovation. Виставка з такою назвою розміщується на першому поверсі будівлі. Темою заходу обрано демонстрацію трансформацій, які відбувалися з вокзалом протягом тривалого часу. Усі зміни зафіксовані і творчо переосмислені у роботах багатьох українських молодих митців, як початківців, так і вже відомих. Перша виставка триватиме до 15 травня. До відвідування запрошують усіх бажаючих – вхід до арт-простору вільний. Для глядачів вокзал відкритий з понеділка до четверга з 11 ранку до 11 вечора, решту днів – з 9 ранку до 1 години ночі.

Як відомо, сам Річковий вокзал як об’єкт інфраструктури став непотрібним через нерентабельність водного транспорту у столиці. Тривалий час будівля була закрита, і лише у 2018 році міська влада прийняла рішення щодо її модифікації і перетворення на культурний об’єкт.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео