Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На екрани вийшов телесеріал «Чорнобиль»

На екрани вийшов телесеріал «Чорнобиль»
225013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Американсько-британський серіал «Чорнобиль», присвячений трагічній аварії на атомній електростанції, офіційно з’явився на телеекранах у США та Великій Британії. Екранізацією сумнозвісних подій 1986 року зайнялися телеканали HBO та Sky, залучивши відомих акторів кіно і телебачення.

Перша серія широко анонсованого телесеріалу «Чорнобиль» вийшла на світові екрани. Сюжет телестрічки розповідає про реальні події квітня 1986 року, коли на четвертому ядерному реакторі Чорнобильської АЕС стався сумнозвісний вибух. Історія у серіалі розпочинається з ранку 26 квітня безпосередньо у момент вибуху. За сюжетом, працівники електростанції та пожежники ризикують власним життям задля припинення розповсюдження вогню та токсичних речовин.

Перші критики вже висловили свою думку щодо нового телесеріалу. Зокрема, відзначають історичну достовірність та помітну похмурість картини. Режисер міні-серіалу – Йохан Рейк. Автором сценарію став Крейг Мазін. «Чорнобиль» знятий у співробітництві американського та британського телевізійних каналів HBO та Sky. У створенні серіалу взяли участь відомі європейські актори – британці Джаред Харріс, Емілі Вотсон, Пол Ріттер, швед Стеллан Скарсгорд та інші. За зізнанням творців телестрічки, «Чорнобиль» покликаний у драматичному ключі розповісти справжню історію однієї з найстрашніших техногенних катастроф в історії та ознайомити глядача з відважними людьми, які пожертвували собою заради майбутнього. Всього серіал включатиме 5 серій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео