Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Малюнок учня з Херсона – кращий в Україні!

Малюнок учня з Херсона – кращий в Україні!
141733 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство юстиції, за ініціативи Координаційної ради молодих юристів України, провело конкурс малюнків серед дітей «Я маю право!».
Робота учня Херсонської школи-колегіума №51 В’ячеслава Паламарчука отримала диплом першого ступня і стала кращим малюнком в Україні у номінації «Середня група. Індивідуальна робота».

Мама хлопчика Неля займається графічним дизайном. Тому В’ячеслав рано почав цікавитись малюванням у спеціальних програмах.

- Він більше любить робити якісь креслення.  Його ніхто не змушує, він сам усе робить. Я лише іноді допомагаю порадою. До речі, це не перший конкурс , у якому В’ячеслав бере участь. Він вже вигравав з малюнком в одному конкурсі, який проводила одна з громадських організацій Херсона на тему насилля в родині.  А зараз він сам повністю придумав ідею малюнка, ми з ним лише обговорили тему прав людини, як він їх розуміє. Дуже приємно, що в суспільстві підіймаються такі важливі теми і що до їх обговорення залучаються діти разом з батьками.

Сам 11-річний В’ячеслав любить не лише малювати, а й готувати. І мріє стати професійним кухарем. Таким, як його кумир – Ектор Хіменес-Браво.

- Ідея малюнка мені прийшла після перегляду фільму «Диво». Там у хлопчика були проблеми з обличчям, тому він носив шолом космонавта. над ним постійно насміхались. Проте згодом усі навчились сприймати його таким, яким він є. Ніхто не має права ображати когось чи ставитись гірше, якщо людина чимось відрізняється.  - розповідає хлопчик.

Керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський передав юному таланту подарунки від Міністерства та від обласного управління.

-  В’ячеслав розповів, що ідея його малюнка – у рівності кожного з нас. Усі ми чимось відрізняємось один від одного. Проте це не означає, що хтось гірший чи кращий. Тішуся, що в нас підростає таке правосвідоме та небайдуже покоління. – зазначив головний юрист області.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео