Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Занадто дорогий перфоманс

Занадто дорогий перфоманс
106167 ПЕРЕГЛЯДІВ

3555 євро. 130 банкнот різного номіналу. Саме стільки грошей було розмальовано грецьким художником Стефаносом в знак протесту.


Коли ви дізнаєтеся, що використав для протесту грецьких художник – ви не просто здивуєтесь, ви спершу подумаєте, скільки усього можна було купити на ці гроші і зрозумієте, як мистецтво може стати у прямому сенсі дорогим задоволенням. Якщо вас це вас надихне – будь ласка, тільки гривню не малюйте.
3555 євро. 130 банкнот різного номіналу. Саме стільки грошей було розмальовано грецьким художником Стефаносом в знак протесту. Суть його художнього бунту – продемонструвати економічну нестабільність після кризи 2010 року, показати наскільки навіть така сума може в один момент стати незначною для людини.
Свій проект він почав ще у лютому 2014 року. Проте його ініціативу ЗМІ помітило лише цього року.
Гроші задіяні різного номіналу: від найнижчої в 5 євро до найвищої – 200 євро.
Що ж намальовано на цих купюрах?
Чорнилами створені різноманітні сюжети: люди малюють на стінах написи, грабують банк, тощо. Основний мотив – безвихідність ситуації, немотивовані вчинки людей та їх тотальна бідність.


На одній банкноті в 5 євро з аверсу художник намалював начебто забруднені фарбою стіни і групу туристів, що дивляться на цей безлад, а з реверсу ми бачимо натовп людей, що тікає з-під акведуку Пон-дю-Гар.
Головна ідея Стефаноса в тому, щоб його малюнки побачили за межами Греції і прониклися тією ситуацією, що оточує греків протягом 5 років.
Усі малюнки зроблені чорним чорнилом. На даний момент всі купюри знаходяться у самого художника, але його ініціативу можна побачити у соц. мережах, де виставлені скановані копії перфомансу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео