Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні більше не буде ступенів спеціаліста і кандидата наук

В Україні більше не буде ступенів спеціаліста і кандидата наук
81201 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві освіти і науки прийняли рішення про скасування освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста. Замість цього студенти отримуватимуть дипломи бакалавра. Крім цього, з наступного року припинить існування і ступінь кандидата наук.

У Міністерстві освіти і науки повідомили про рішення, згідно з яким були запроваджені певні зміни до освітньо-кваліфікаційних рівнів. Так, був скасований рівень "спеціаліст", на який у 2016 році востаннє набрали студентів. Тепер в освітній системі України існуватиме п'ять рівнів: молодший бакалавр і бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. При цьому замість традиційного спеціаліста студенти отримуватимуть ступінь бакалавра, який буде вважатися повноцінною вищою освітою.

Важливою зміною є і скасування наукового ступеня "кандидат наук". Замість нього науковці отримуватимуть звання доктора філософії. Громадяни, які вже мають ступінь кандидата, за власним бажанням можуть змінити документ на диплом доктора філософії. Що стосується тих, хто має диплом спеціаліста, цей документ за юридичною силою дорівнюватиме диплому магістра.

У профільному Міністерстві повідомили, що запроваджуючи такі зміни, система освіти переходить від застарілих радянських стандартів до загальноєвропейських.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео