Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Пільгові категорії українського населення отримають додаткову можливість здобуття вищої освіти

Пільгові категорії українського населення отримають додаткову можливість здобуття вищої освіти
162233 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сироти, учасники АТО, герої Небесної Сотні та інваліди-учасники бойових дій використають шанс навчатися на бюджеті в українських вишах замість тих абітурієнтів, котрі проґавили момент вчасного надання своїх документів для зарахування до навчального закладу. Міністерство освіти та науки прийняло таке рішення, спираючись на відповідну постанову, прийняту президентом, парламентом та Урядом України, котра регламентує надання необхідної підтримки пільговим категоріям населення України, у тому числі й в освітній галузі.

Варто відзначити, що для української освіти 2016-й рік став переломним та революційним. Цього року МОН вперше реалізувало принцип «місце йде за студентом» , завдяки якому суттєво збільшилася кількість бюджетних місць для тих абітурієнтів, чиї бали під час ВНО стали найвищими. Крім того, себе чудово продемонструвала й інноваційна електронна система розподілу вступників, котра допомогла майбутнім студентам вступити до того вишу, котрий співпадав з їхньою кількістю набраних балів та пріоритетами.

Цікаво, що у найповнішому обсязі вже надані рекомендації для зарахування вступників на природничі та технічні спеціальності.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео