Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Діти з особливими потребами стануть частиною звичайних шкіл

Діти з особливими потребами стануть частиною звичайних шкіл
162739 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку осені наступного року набору учнів до перших і підготовчих класів українських шкіл-інтернатів більше не буде. Замість цього діти, котрі мають особливі освітні потреби, вчитимуться у стандартних загальноосвітніх навчальних закладах, але – обладнаних спеціальними інклюзивними класами. Завершення переходу на таку систему навчання очікується вже у найближчі п'ять років.

 

З точки зору представників Міністерства освіти України, подібне нововведення забезпечить однаковий рівень доступу до якісної освіти всім маленьким учням без винятку. Крім того, навчання дітей із затримкою психічного розвитку в освітніх закладах загального зразка сприятиме їхній якіснішій соціалізації та всебічному розвитку.

Важливо додати, що у своєму рішенні Міністерство освіти спиралося на багаторічний світовий досвід освітньої галузі, котрий свідчить про подальше формування відкритого й толерантного суспільства у разі надання дітям з особливими освітніми потребами доступу до стандартних навчальних методик з урахуванням усіх потреб таких учнів.


В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео