Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд стимулюватиме автономність навчальних закладів України

Уряд стимулюватиме автономність навчальних закладів України
54387 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Володимир Гройсман розповів про плани Кабміну щодо змін у системі освіти: уряд заохочуватиме вищі навчальні заклади до розвитку автономії і даватиме більше простору для самостійного розвитку.

     У Кабінеті Міністрів вважають за необхідне змінювати систему навчальних закладів з акцентом на розвиток автономії вишів. Про це очільник Кабміну Володимир Гройсман розповів під час зустрічі зі студентами та викладачами Херсонської морської академії.

     Як пояснив прем'єр-міністр, Міністерство освіти має певний план, відповідно до якого вищим навчальним закладам України повинно надаватися більше свободи, зокрема у фінансових та організаційних питаннях, чого можна буде досягти за допомогою надання автономії.

     Володимир Гройсман зауважив, що головне у функціонуванні сучасної системи освіти — не заважати вишам самостійно визначати свої пріоритети і методи їх досягнення, оскільки зарегульованість, що існує зараз в освітній галузі, перешкоджає її нормальному розвитку. Єдине, що, згідно з позицією уряду, має контролюватися державою — якість освіти і подальше працевлаштування випускників.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео