Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На освіту виділять більшу частину бюджету Києва

На освіту виділять більшу частину бюджету Києва
217270 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Столична влада вважає одним з пріоритетних напрямків розвитку Києва удосконалення системи освіти. З цієї причини на розвиток освіти у бюджеті міста на 2017 рік було передбачено значне збільшення видатків.

     Місцева влада Києва відносить до найбільш пріоритетних напрямів розвитку столиці України виховання розумного і освіченого молодого покоління. У зв'язку з цим Програмою економічного і соціального розвитку на наступний рік Київрада визначила витрати на потреби освітньої системи міста найбільшу статтю видатків — більше 10 мільярдів гривень.

     Згідно зі звітом Галини Старостенко, заступниці голови КМДА, велика частина виділених з бюджету міста коштів буде витрачена на збільшення місць в освітніх закладах різного рівня, у тому числі розширення кількості груп і класів, а також придбання меблів для навчальних закладів різного типу і необхідного обладнання, зокрема побутового, спортивного та музичного. Майже 300 мільйонів планується витратити на проведення капітального ремонту закладів освіти.

     Одним з пунктів, який обов'язково планують вирішити протягом 2017 року, є боротьба з внесками батьків учнів шкіл, що мають назву добровільних пожертвувань на користь школи. Зокрема, можливість скасування такої традиції з'явиться завдяки збільшенню витрат на різноманітні господарчі потреби на наступний рік.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео