Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські школярі навчатимуться за електронними підручниками

Українські школярі навчатимуться за електронними підручниками
251747 ПЕРЕГЛЯДІВ

Навчальний процес в Україні модернізується – вчителів та учнів забезпечать електронними версіями шкільних підручників. Таку новину повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, анонсуючи зміни у системі шкільної освіти на 2019 – 2020 роки.

Лілія Гриневич, яка очолює Міністерство освіти і науки, розповіла про нововведення у процесі шкільного навчання. Як повідомляється, всі учасники шкільного процесу отримають електронні варіанти звичайних шкільних підручників. У форматі PDF вчителям та учням видадуть підручники, що не існують в друкованому вигляді. Міністерством будуть виділені також підручники з аудіосупроводом.

Розповідаючи про такі інновації, у прес-службі Міністерства зауважили, що подібні норми прописані у Законі «Про освіту». Для того щоб отримати можливість користуватися електронними підручниками, учні і викладачі повинні звернутися до Національної освітньої електронної платформи.

Крім підручників, в е-форматі буде випущена також навчально-методична література для педагогів. Спеціальні PDF-підручники будуть випущені і для студентів професійно-технічних училищ, коледжів та технікумів. Навчальна література буде передбачена також для закладів фахової передвищої освіти.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео