Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому збирати мотлох тотожно творінню історії?

Чому збирати мотлох тотожно творінню історії?
79659 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо ваша кімната заставлена різноманітними речами різних «часів та народів» - вітаємо,ви зробили внесок у нашу історію.


Якщо ваша кімната заставлена різноманітними речами різних «часів та народів» - вітаємо,ви зробили внесок у нашу історію.
Проте є проблема: як зберегти усе людське надбання, а найголовніше, як зробити так, що б його могли усі побачити? Ви скажете: усе вже давно вигадано, адже у нас є галереї та музеї. Незважаючи на свою ціль – зберегти спадщину, заклади частіше всього виставляють те, що стосується значних історичних подій чи пов’язано з кимось ну дуже видатним.
Крім того, раніше ми розповідали, що зовсім скоро Інтернет чекають цифрові «темні віки» через невпинний потік інформації і відсутності єдиного формату збереження. Зараз це відбувається з речами, що творять історію: ми знаємо, що було винайдено 50, 100, 200 років тому, але й уяви не маємо, коли флешка, що лежить поруч на столі стала популярною серед населення чи скільки років стільцю, на якому ми сидимо і хто його виготовив.
Багато дослідників даної проблеми вважають за необхідне демонструвати еволюцію речей протягом усієї історії. Зараз вже є ідея створення соціальної мережі для речей.
Що це означає?
Абсолютно все, що назбирали люди протягом життя (від раритетного посуду до старих мобільних телефонів), буде фотографуватися власниками і виставлятися у мережу Thngs. Ідея створення такого віртуального музею була високо оцінена на фестивалі FutureEverything, ща проводиться в Манчестері.
Головна ідея показати еволюцію речей та зберегти необхідну інформацію: хто створив, де і коли. Усі домашні артефакти будуть розміщуватися у хронологічному порядку.
Зараз засновники створили першу лінію часу. Вона називається: знаряддя праці і поки що, там є кам’яне знаряддя праці неандертальця(початок) та остання модель смартфону Apple(кінець)

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео