Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Зарахування в початкову школу віднині без конкурсу

​Зарахування в початкову школу віднині без конкурсу
248506 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий закон «Про освіту» нівелює конкурсний відбір першачків. Віднині учнів початкової школи зараховуватимуть за місцем проживання. За учбовим закладом буде закріплена певна територія для обслуговування. Діти з району, наближеного до школи будуть одразу зараховані до неї з 1 квітня.

Співавтор освітнього нормативного документу та аналітик центру CEDOS Ірина Когут стверджує, що до конкретної території буде закріплений лише один шкільний навчальний заклад, а не декілька. Певні поступки будуть здійснюватися для дітей із одної сім’ї, якщо у закладі навчають брат чи сестра майбутнього учня.
Законотворці передбачили окрему процедуру зарахування дітей з особливими потребами у звичайну початкову школу. Гімназії досі залишаються без визначеного механізму прийому дітей у перший клас. Ірина Когут допускає можливість відбору лише у ліцеї, але поки не уточнює нюанси процедури. Ці заклади існуватимуть дещо відокремлено тоді, як початкові школи можуть об’єднуватися з гімназіями в інші конфігурації.
У березні на веб-сайтах МОН, районних управлінь освіти та шкіл з’явиться конкретна інформація щодо розподілу «шкільких округів». Батьки можуть подавати документи впродовж квітня-травня для зарахування дітей у початкову школу за місцем проживання. З початком літа процедура передбачає зарахування першачків за наявністю вільних місць у закладі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео