Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Російським олігархом знищено завод в Запоріжжі

Новини України: Російським олігархом знищено завод в Запоріжжі
213260 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завод стратегічного значення було порізано на металобрухт і вивезено до Росії його власником. Як повідомляють співробітники СБУ, власники ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" звели нанівець весь економічний потенціал підприємства. Вони додають, що основні потужності заводу з невідомих причин були зупинені росіянами, а повністю діяльність комбінату було зупинено літом 2014 року. Підприємство, яке має стратегічне значення для України - російський олігарх Олег Дерипаска назвав нерентабельним.

Про які збитки йде мова? Офіційні цифри, якими володіють правоохоронці - більше, ніж 100 мільйонів гривень. Це сума майна, яке було вивезено менш, ніж за півроку (з грудня 2014 по червень 2015 року). Оцінку майна, що було демонтовано раніше поки що не проводили. 

Зазначається, що в червні 2015 року Верховним судом України було винесено постанову, згідно якої 68% акцій алюмінієвого комбінату, які належали росіянину Дерипаска, повертаються у власність держави.

Як повідомляє прес-служба СБУ, було відкрито кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України - диверсія.  Слідчі дії по встановленню всіх осіб, що брали участь в знищенні стратегічного підприємства України, ведуться.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео