Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Африканський діамант – найбільший на планеті

Африканський діамант – найбільший на планеті
107772 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найкращі друзі дівчини – це діаманти. Принаймні так стверджували учасниці гурту «ВІА Гра» у свої пісні, котра стала справжнім хітом. Цікаво, щоб вони заспівали, якби до їхніх рук потрапив діамант, розміром чи не з тенісний м’яч, а вагою у тисячу сто одинадцять каратів.

Саме такий дорогоцінний камінь в своїх надрах приховувала Африка. Нещодавно співробітники всесвітньовідомої компанії Lucara Diamond у шахті Карове, яка знаходиться в Ботсвані, знайшли величезний діамант, розміри якого зазначені вище. Окрім своїх чималих розмірів, камінь увійде в історію компанії, як другий за своєю величиною після діаманту Куллінан, який видобули на початку минулого століття в 1905 році. Нагадаємо, що вага Куллінана складає три тисячі триста шість карат. Саме з цього дорогоцінного каменю виготовлені прикраси Велика та Мала зірка Африки.

До такої щедрої знахідки друге місце за розміром видобутих дорогоцінних каменів належало діаманту Lesotho Promise, який має шістсот три карати і був добутий дев’ять років тому назад.

Ботсванстський діамант уже оглянули фахівці й встигли повідомити, що це камінь найвищої якості, враховуючи його чистоту, колір та прозорість й присвоїли йому категорію ІІа.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео