Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український парламент підтримав ЛГБТ-спільноту

Український парламент підтримав ЛГБТ-спільноту
81034 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада України схвалила ідею проведення майбутньої червневої Ходи рівності за права ЛГБТ-спільноти. З точки зору парламенту, базові людські права мають бути доступними для усіх категорій населення, у тому числі й для сексуальних меншин.

А державний Комітет з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин звернувся до Національної поліції України з проханням забезпечити гідний захист учасників недільного заходу, спираючись на регламентоване статтею 39 української Конституції право громадян нашої держави збиратися у мирні групи та проводити мітинги, паради та демонстрації.

За словами голови Комітету Григорія Немирі, будь-яка моральна або фізична агресія, направлена на представників секс-меншин, не може бути частиною сильної правової країни, котра бажає увійти до європейської спільноти. Незважаючи на заяву пана Немирі, ряд радикальних українських організацій, у тому числі й «Правий сектор», вже висловилися проти проведення запланованої Ходи.

Хода рівності «КиївПрайд-2016» розпочнеться о 10:00 біля входу центрального корпусу Київського національного університету 12 червня. Реєстрація для участі у заході, за словами його організаторів, не обов’язкова.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео