Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кіровоград не може отримати нове ім'я

Кіровоград не може отримати нове ім'я
27188 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кіровоград залишається єдиним обласним центром, який ще не змінив назву у рамках процесу декомунізації. Це сталося через відмову місцевої влади приймати запропоновані варіанти нової назви.

Кіровоградська міська рада проголовувала проти перейменування обласного центру — днями місцеві депутати вирішували долю міста і висловлювалися щодо надання Кіровограду нової назви — Кропивницький. За подібне рішення висловилися 10 депутатів, проти — 23.

Загалом міська рада Кіровограду подала на розгляд парламенту декілька можливих варіантів перейменування міста, що було названо на честь радянського партійного діяча Сергія Кірова і тому має отримати нову назву. Серед запропонованих варіантів — Кропивницький, Єлисаветград, Інгульськ та Златополь. Спеціальний комітет Верховної Ради підтримав варіант назви Кропивницький.

Поки що Кіровоград лишається єдиним обласним центром, назву якого не змінили у процесі декомунізації, що проводиться у державі. Нові назви отримав обласний центр Дніпропетровщини, колишній Артемівськ — тепер Бахмут, а також кілька десятків інших міст по всій території України.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео