Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні розпочалося збільшення кількості робочих місць

В Україні розпочалося збільшення кількості робочих місць
161892 ПЕРЕГЛЯДІВ

70% - саме на стільки у порівнянні з минулим роком зросли показники приросту вільних робочих вакансій у нашій державі. Така приємна активність, за словами аналітиків, пов’язана з появою сезонної роботи та відносною стабілізацією економічної ситуації в Україні.

Цікаво, що важливу роль у збільшенні кількості робочих місць зіграли й іноземні інвестиції, за рахунок яких наша країна вже отримала більше мільярда американських доларів на розвиток бізнесу. Крім того, суттєве пом’якшення валютних обмежень та відміна обов’язкової державної реєстрації для підприємств допоможуть спростити ведення українського бізнесу та укріплять міжнародні відносини.

На 20% збільшилися і зарплати. Найбільші оклади на сьогоднішній день пропонують робітникам, зайнятим у сфері високих технологій, та у закордонних компаніях. Навесні та влітку стабільно збільшується попит на працівників туристичної, логістичної, транспортної та будівельної галузей. Багато роботи й для студентів.

Варто відзначити, що гостра нестача на ринку труда відчувається у контексті агропромислової діяльності, оскільки роботодавці шукають не тільки кваліфіковану робочу силу, а й бухгалтерів-професіоналів. Цікаво, що найпершим критерієм більшості представлених на біржах труда вакансій є знання працівником англійської мови.

Найперспективнішими професіями в Україні, окрім агрономів та програмістів, також стабільно вважаються медичні працівники, інженери, трактористи, водії, будівельники, кухарі та швачки.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео