Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Масштабна повінь в Індії встановила черговий трагічний рекорд

Масштабна повінь в Індії встановила черговий трагічний рекорд
216425 ПЕРЕГЛЯДІВ

400 осіб - саме стільки людей, за попередніми даними, загинуло у результаті нинішньої повені в Індії, котра вже стала рекордною за всіма показниками, включаючи і кількість жертв, і обсяг затоплених індійських територій, і час свого початку. 

Цього року розлив величного Гангу – третьої за величиною річки у світі – співпав з сезоном проливних дощів, котрі спричинили колосальне підвищення рівню води в Індії – майже на 51 метр. І цей показник наразі є на 25 сантиметрів більшим за минулий водний рекорд, котрий у країні зафіксували ще 22 роки тому.

Найбільше від великої води в Індії потерпають такі її території як штати Уттар-Прадеш, Уттаракханд та Мадх'я-Прадеш. Окрім сотень загиблих, тисячі індійців залишилися без даху над головою, а вже більше півмільйона громадян терміново евакуйовані з зони стихійного лиха. Великих проблем у ліквідації наслідків повені, за словами експертів-екологів, завдає принесений Гангом мул, котрий руйнує береги та дозволяє воді безперешкодно затоплювати прилеглі території, позбавляючи містян їх домівок.

Варто відзначити, що, хоч цього року сезон дощів і запізнився майже на тиждень від минулорічних показників ідентичної події, приніс він набагато більше негативних наслідків. Крім того, опади не розподіляються рівномірно по територіях Індії, вщент наповнюючи водою розташовані близько до Гангу місцини.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео