Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мітинги у столиці: огляд першого дня

Мітинги у столиці: огляд першого дня
189972 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Учора у центрі Києва відбулися анонсовані акції протесту,до яких влада закликала мешканців столиці не долучатися. Згідно з заявами СБУ, мітинги сплановані та проводяться відповідно до російського плану дестабілізації політичної обстановки в країні, а заклики виходити на вулиці лунали з джерел, які фінансуються Росією. Через це у столиці був введений посилений режим охорони правопорядку: на ключових ділянках кордони поліції з металошукачами оглядали людей, а загалом у центрі Києва чергували більше п'яти тисяч правоохоронців та представників Нацгвардії.

     Основні події минулого дня розгорталися біля будівлі Національного Банку України та під стінами Верховної Ради, але заявлених десятків тисяч учасників не зібралося: поліція оцінила загальну кількість мітингувальників до шести тисяч. В той же час називати учасників мітингу проплаченими стали вже не тільки у владі, але й серед звичайних людей: загальна картина, яка створювалася біля адмінбудівель, дійсно мала поганий вид: велика кількість осіб непрезентабельного виду, деякі з котрих відверто казали, що за участь їм заплатили.

     Таку ситуацію мітингувальники під Верховною Радою України назвали провокацією з боку влади, аби дискредитувати їх акцію, проте і тут все не виглядало утопічно. Дехто навіть висловився, що мітинг обманутих вкладників, чорнобильців та противників підвищення тарифів, нічим не відрізнявся від скупчення людей у звичайний робочий день Парламенту.

     Втім, варто зазначити, що прості Кияни все ж вийшли на акції, однак долучатися до них не стали. За їх словами, вони лише дивляться на загальну ситуацію та на те, як реагує влада, а справжнє волевиявлення народу буде 20 листопада – на роковини Майдану.

     Наступний етап мітингів заплановано на четвер, 17 листопада. Чи будуть задіяні додаткові заходи безпеки та посилене патрулювання вулиць – доки не повідомляється; в перший же день мітингів обійшлося без правопорушень та затримань.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео