Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Третю річницю Революції відзначили з вогнем: як усе було

Третю річницю Революції відзначили з вогнем: як усе було
135842 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Заходи, приурочені до третьої річниці Революції Гідності, почалися у столиці з самого ранку, та вже вдень люди почали збиратися на Майдані Незалежності, де мали відбутися чисельні виступи та народне віче. Кордони поліції та Нацгвардії перекрили Хрещатик від ЦУМу до Європейської площі, обмеживши рух автотранспорту та проводячи огляд підозрілих речей. Декілька спроб провокацій правоохоронцям вдалося присікти.

     Основні заходи на головній площі міста почалися ввечері, коли, заспівавши гімн України та ушанувавши хвилиною мовчання пам'ять тих, хто загинув на вулицях Києва під час Революції Гідності, та воїнів, які віддали свої життя на сході, до людей зі своїми зверненнями вийшли учасники подій Євромайдану, волонтери та солдати з зони АТО. Втім найбільшу увагу присутніх до себе привернула поява народного депутата України Надії Савченко, розділивший присутніх тимчасово на два табори: дехто вигукував, щоб Савченко складала мандат або йшла зі сцени, інші підтримували її виступ. Народний депутат попросила вибачення перед народом за бездіяльність тих, хто керує країною, та припустила, що у разі, якщо люди вийдуть на третій Майдан, милувати її ніхто не стане.

     Після виступів на протилежному боці – прямо під стелою, де три роки назад починалися події Революції Гідності, відбулося народне віче, на якому лідери руху заявили, що сьогодні – як символ – мають запалати хоч декілька шин, на що поліція наче дала свою згоду. Втім пронести їх з Європейської площі відкрито не вдалося – на зворотному шляху дорогу активістам перекрили кордони правоохоронців та почалася штовханина, в ході якої декілька покришок пронести все ж вдалося.

     Закінчилися події роковин Майдану ходою до Площі Льва Толстого, де протестувальники розгромили цокольний поверх будівлі, у якій розташовується офіс кума президента Росії Віктора Медведчука. Також було розбите відділення Сбербанку Росії біля метро. Свої дії лідери руху пояснили тим, що коли у країні йде війна, не можна давати агресору можливість вільно заробляти на українцях, вести тут свій бізнес, а також представляти інтереси держави на міжнародних переговорах, будучи при цьому кумом президента ворожої країни.

     Як зазначається у повідомленнях Нацполіції, затриманих наразі немає, а по лікарську допомогу звернулись приблизно по десять чоловік з боку протестувальників та правоохоронців. В свою чергу голова МВС Зорян Шкіряк заявив, що по факту погромів буде вестись розслідування.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео