Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські ЗМІ штрафуватимуть за сепаратизм

Українські ЗМІ штрафуватимуть за сепаратизм
217161 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Президент України Петро Порошенко підписав зміни до Закону "Про телебачення і радіомовлення". Нововведення дозволить Національній раді з питань телебачення і радіомовлення накладати штрафи на телеканали і радіостанції без попередження у разі виявлення порушень.

     Автор законопроекту, народний депутат з фракції БПП Григорій Шверк повідомив, що це унормує систему фінансових санкцій. Цей документ повинен захистити український теле- та радіопростір.

     «Передбачається встановлювати для теле- і радіоорганізацій такі розміри штрафів: 25% розміру ліцензійного збору за заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, а також за заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності», - розповів Шверк.

     Накладатимуть штрафи також на програми, які негативно впливають на психічний, фізичний і моральний розвиток дітей. Не оминуть штрафу і ті телеканали та радіо, які показуватимуть фільми й програми, зняті після 1 серпня 1991 року.

     Законопроект підтримали 236 депутатів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео