Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Свобода» пікетувала Подільський суд

«Свобода» пікетувала Подільський суд
54366 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Під стінами Подільського районного суду знов зібралися активісти ВО «Свобода» та небайдужі громадяни, які вимагали від судової системи чесності та прозорості у розгляді справ, нагадав держслужбовцям, що жоден режим не буває вічним, і люди, чиї інтереси зараз відстоюють судді, можуть покинути країну в будь-який момент, і тоді саме вони будуть нести відповідальність за свої дії.
     Приводом для мітингу став новий етап розгляду справи за фактом масових заворушень під стінами Верховної Ради України 31 серпня 2015 року, в результаті яких загинули чотири нацгвардійці та більше ста зазнали поранень. За словами міністра МВС Арсена Авакова, головним винним у подіях 31 серпня є саме ВО «Свобода», тому й більшість тих, хто зараз проходять у справі як звинувачувані, є свободівці. Ігору Гуменюку висунуте основне обвинувачення – за версією слідчих, саме він кинув гранату у натовп. Тепер Гуменюку інкримінують одразу декілька статей, серед яких незаконне зберігання зброї та вчинення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті співробітника правоохоронних органів.
     Нагадаємо, декілька попередніх засідань переносилися з різних причин та супроводжувалися конфліктами активістів, які приходили підтримати Гуменюка, з правоохоронцями. На цей раз акція пройшла мирно та жодних протистоянь не відбулося. Мітингувальники звернулися як до суддів, так і до поліцейських, нагадавши їм, що їх головний обов'язок – саме захищати народ.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео