Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВО «Свобода» та ВМОО «Сокіл» пікетували МВС

ВО «Свобода» та ВМОО «Сокіл» пікетували МВС
81678 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Відбулася акція за участю ВО «Свобода» та ВМОО «Сокіл», які вимагали звільнити начальника управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулю та його заступника Олега Чувілкіна. Приводом для проведення протесту стало побиття студентів під час акції проти виступу в Києві скандальних Потапа та Насті Каменських. Тоді, 16 листопада, під палацом «Україна» відбулися заворушення, в результаті яких четверо чоловік були затримані, а двоє доставлені до лікарні. Наразі дев'ятнадцятирічний Єгор Желязков знаходиться під наглядом лікарів з черепно-мозковою травмою та зламаним носом, а сімнадцятирічна Надія Садівнича має струс мозку та інші численні ушкодження.

     На акції протесту під стінами Міністерства внутрішніх справ України були присутні депутати, зокрема Юрій Левченко та Юрій Сиротюк, які вимагали від управління розслідування за фактом перевищення службових повноважень, а до того часу якщо не звільнити, то як найменше відсторонити Юрія Зозулю та Олега Чувілкіна від посад, які вони обіймають на сьогодення.

     За словами народного обранця Юрія Левченко, реформа поліції, яку вважають найкращим здобутком чинної влади, насправді не вийшла, а якщо оцінювати дії правоохоронців з боку звичайних громадян, то й взагалі погіршила стан в країні, адже дії нової поліції нагадують дії каральних батальйонів, аніж захисників народу.      Найкращим підтвердженням тому є те, що активістам, як і у 2013-му, доводиться пікетувати райвідділки, суди та прокуратури.

     Після цього учасники акції протесту долучилися до так званого флеш-мобу, під час якого обліпили центральний вхід до будівлі наліпками з закликами відправити у відставку Олега Чувілкіна, який дав наказ на розгін мітингувальників 16 листопада під палацом «Україна». Поліція, яка знаходилася на варті будівлі, спробувала перешкодити діям протестувальників, однак невдовзі перестала чинити опір та дозволила спокійно довести акцію до кінця.

     «Це наше попередження – про те, що ми не збираємося терпіти таке ставлення правоохоронців до людей, і вже колись підтверджували свої слова діями. Якщо влада не буде приймати міри по відношенню до тих, хто порушує Конституцію, то ми знов будемо виходити та нагадувати, що саме народу належить країна, а поліція повинна нас захищати, а не вбивати» - наголосили активісти.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео