Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Активісти пройшли смолоскипною ходою до МВС

Активісти пройшли смолоскипною ходою до МВС
190032 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У вівторок, 29 листопада, активісти, зокрема Коаліція учасників Помаранчевої революції, влаштували у центрі Києва мітинг, особливістю якого було те, що в той же час його підтримувала українська діаспора у Лондоні, з якою відбувався зв'язок по відео.

     Захід був приурочений до третьої річниці розгону студентів з-під стели Майдану Незалежності, з якого почалися масові акції Революції Гідності, і, як зазначили організатори, за такий час правоохоронними органами вже можна було встановити причетних до жорсткого побиття молоді в ніч на 30 листопада, однак ще жодна справа Євромайдану не була доведена до суду. Тому, якщо влада виявляється бездіяльною, їй доводиться нагадувати про те, що народ чекає покарання винних.

     Після діалогу у форматі відео-конференції Україна-Англія дві колони рушили ходами: у Лондоні – до посольства України, у Києві – зі смолоскипами до МВС. Представникам, які вийшли до мітингувальників, були озвучені головні питання, які і спонукали людей на марш. Серед них – чому люди, які причетні до розгону Майдану, поновлюються не тільки в правоохоронних органах, але й на старих же посадах, замість того, аби чекати висновків слідства та вироку суду у СІЗО, та коли будуть оприлюднені результати розслідувань. Були й питання, які ставилися власне міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, серед яких більш за все активістів цікавить заява про причетність до розгону Майдану Сергія Льовочкіна – роз'яснення таких висловів люди попросили озвучити їм.

      Загалом акція мала мирний характер: жодних конфліктів з працівниками поліції, які були присутні на Майдані Незалежності та вели колону, не було. Сама зустріч завершилася озвученням та передачею питань, на які правоохоронці зобов'язалися надати розгорнуті відповіді у найближчий час.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео