Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Проблеми «Запоріжжяобленерго»: другий протест

Проблеми «Запоріжжяобленерго»: другий протест
190071 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У листопаді цього року ситуація із вчасними виплатами заробітної платні на підприємствах значно погіршилась. По Запоріжжю та області загальна сума боргів складає 65,6 мільйонів гривень. Тільки «Запоріжжяобленерго» має половину від загального боргу – близько 31 мільйону гривень. Хоча у прес-службі ЗОДА відмічають, що борги на комунальних підприємствах Запоріжжя станом на 1 листопада відсутні.
     Сьогодні ж близько 200 співробітників «Запоріжжяобленерго» знову вийшли на акцію протесту під стіни Запорізької обласної державної адміністрації. Люди вимагають лише одного – погасити борг заробітної платні, який на сьогоднішній день складає вже 60 мільйонів гривень. Люди тримали у руках банери та плакати й скандували: «Зарплатню!».
     Також «Запоріжжяобленерго» має борг з виплати податків - майже 71 мільйон гривень, борг перед постачальниками товарів і послуг - 70 мільйонів, а також повна відсутність коштів на роботи, необхідні для забезпечення енергопостачання регіону.
     Влада пообіцяла винести на найближчу сесію питання про виділення коштів із бюджету області на погашення боргів комунальних підприємств перед «Запоріжжяобленерго». Проте це буде зроблено лише у тому разі, коли Національна комісія надасть гарантію, що виділені кошти залишаться на рахунках компанії.
     Колектив «Запоріжжяобленерго» має намір виходити на акції протесту щоп'ятниці до тих пір, поки всі борги не будуть погашені.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео