Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Повернення пташиного грипу в Україну

Повернення пташиного грипу в Україну
163000 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У Новоолександрівці, що на Херсонщині, було зафіксовано спалах пташиного грипу. Це перший випадок виявлення даного штампу грипу за останні 8 років в Україні. У 2008 році було зафіксовано чотири випадки захворювання пташиним грипом у Криму.
     Після декількох випадків смерті птиці в Новоолександрівці, було проведено експертизу приватних господарств у населеному пункті, за результатами якої експерти констатували спалах пташиного грипу. На екстреному засіданні, яке відбулось 30 листопада, райдержадміністрацією вирішувалось питання ліквідації вірусної інфекції та недопущення її поширення. Наразі, накладена заборона на вивезення птиці із даного населеного пункту. Розглядається й питання про знищення всіх одиниць птиці у Новоолександрівці, а це понад 4 тисячі голів.
     Нещодавно випадок ураження пташиним грипом було зареєстровано у Європі. Зокрема, у Швеції виявили захворювання грипом у домашньої та дикої птиці. У зв'язку із спалахом хвороби, Україна припинила імпорт птиці із кількох регіонів Швеції.
     Найбільш вразливими до даного штампу грипу є домашня та дика птиця. Перелітні водоплавні птахи, в більшості випадків, являються розповсюджувачами інфекції.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео