Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Суми в платіжках за тепло будуть знижені

Суми в платіжках за тепло будуть знижені
244456 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Для жителів столиці , які мешкають в будинках, не обладнаних лічильниками тепла, рахунки на теплопостачання будуть знижені на 30 відсотків – заявив заступник очільника Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

     Набрала чинності постанова Кабміну України №865 від 30 листопада 2016 року, якою передбачено, що для жителів будинків, не обладнаних такими засобами, плата за тепло буде нараховуватися на такому ж рівні, як і в будинках, які обладнані засобами обліку. Згідно з зазначеною постановою Кабміну України нарахування плати буде здійснене за середньоміськими показниками будинків з лічильниками.

     Для жителів столиці, як сказав Петро Пантелеєв, буде здійснений перерахунок платіжок за листопад поточного року. Після перерахунку місячний платіж для жителів будинків, не обладнаних лічильниками тепла буде знижений і становитиме 22-23 гривні за 1 квадратний метр.

     За підрахунками Київенерго вартість зазначеної послуги знизиться для будинків без лічильників відносно рівня, за яким вона нарахована в листопаді, на 35 відсотків (з 32,97 грн. до 22-23 грн.). Після 15 грудня платіжки будуть надсилатися для оплати з перерахунку.

     Такий порядок нарахування плати за теплопостачання діятиме на весь опалювальний період.

     Дія постанови поширюється на всі населені пункти, у яких рівень обладнання будинків лічильниками тепла складає більше 50 відсотків.

     Так, у Києві за лічильниками розраховуються 95 відсотків, в Харкові – 51 відсоток споживачів тепла.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео