Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві відкриють музей науки

У Києві відкриють музей науки
135901 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У Києві анонсували відкриття музею науки для дітей, який створять на основі інституту науково-технічної експертизи та інформації. Прикладами для нового музею стануть відомі європейські науково-популярні заклади.

     Міністр освіти Лілія Гриневич повідомила про новий проект профільного міністерства: у столиці з'явиться музей науки, що функціюватиме на базі Київського інституту науково-технічної інформації. Головною аудиторією, на яку розрахована діяльність майбутнього музею — будуть діти. За словами самого міністра, така установа дуже потрібна сучасній Україні.

     За ініціативою Міністерства освіти, музей науки у Києві створять за подібністю до провідних європейських музеїв, зокрема, Лондонського та Варшавського.

     Будівля, де перебуватиме новостворений музей, відома киянам як "дім з тарілкою", він знаходиться на Либідській площі. Зараз цей будинок не експлуатується, тому він потребує відновлення систем енергозабезпечення та опалення.

     Конкурс зі створення музею для майбутніх науковців і всіх, хто цікавиться цією сферою, буде найближчим часом проведений Фондом держмайна, про що свідчить відповідне розпорядження, зроблене Кабінетом Міністрів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео