Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МДА не має відношення до знищення МАФів

МДА не має відношення до знищення МАФів
135905 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Управління інформаційного забезпечення Київської міської держадміністрації представило лист-роз'яснення щодо подій на станції метро «Політехнічний інститут», на Оболоні та у Деснянському районі, де невідомі за допомогою техніки знищили функціонуючі МАФи. Зокрема, в документі відзначається, що ані Департамент міського благоустрію, ані комунальне підприємство «Київблагоустрій» не здійснювали демонтаж кіосків по вказаним адресам.

     Історія з МАФами розгорілась декілька тижнів тому, коли спочатку були зруйновані торговельні павільйони у Святошинському районі, а після цього були винищені декілька кіосків на «Політехнічному інституті», Оболоні та у Деснянському районі. В усіх випадках демонтаж відбувався вкрай радикально та з залученням техніки, а на «Політехі» під час знесення навіть відбулася бійка, у якій постраждав один з власників торгової точки.

     Після цих інцидентів представники малого бізнесу вийшли з акцією протесту до стін Верховної ради України, закликавши парламентаріїв звернути увагу на те, що відбувається у столиці. За словами власників МАФів, жодних попереджень про те, що їхня власність буде демонтована, до них не надходило, тому були не тільки зруйновані споруди, але й знищене усе майно, яке знаходилася в них. Звинуватили бізнесмени в цьому безпосередньо мера столиці Віталія Кличка та його радника Дмитра Білоцерковця. Від них люди вимагали обіцяних програм підтримки малого бізнесу та припинення неправомірних дій.

     На відповідь Управління КМДА спільнота вже відреагувала, виразивши свою недовіру заявам про те, що столична влада не має відношення до демонтування кіосків.

     Нагадаємо, раніше Дмитро Білоцерковець також заявив, що КМДА не причетна до руйнування МАФів, хоча й відмітив, що знищені торговельні точки не мали необхідної дозвільної документації.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео