Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У столиці мітингували профспілки

У столиці мітингували профспілки
163057 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Урядовий квартал Києва був перекритий для руху автотранспорту через мітинг профспілок, які, після зібрання на Майдані Незалежності, спрямували свою ходу до стін Верховної Ради України.

     Серед вимог, які висунули мітингувальники, - зниження житлово-комунальних тарифів, гідне соціальне забезпечення працівників та ліквідування усіх заборгованостей по виплатам заробітної плати. Свої вимоги активісти озвучили безпосередньо парламентаріям.

     Як зазначив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, наразі в країні немає гідних умов для проживання: низькі зарплати, високі тарифи, погане забезпечення. Все це прямо впливає на зростання чисельності виїжджаючих з України на заробітки або навіть на постійне місце проживання.

     Майже десять тисяч мітингувальників закликали парламентаріїв Верховної Ради звернути увагу на те, як живе звичайний народ, та зрозуміти, що всі проблеми взаємопов'язані між собою. «Зниження демографічних показників, зростання злочинності, виїзд українців закордон – це різні наслідки одних причин» - кажуть активісти.

     Як зазначили у Федерації профспілок України, чисельність мітингу могла бути й значно вище, але багато людей не змогли приїхати з регіонів через те, що акцію декілька разів переносили. Взагалі ж її планувалося провести ще у листопаді, але організатори прийняли рішення відкласти мітинг через неспокійну ситуацію у центрі країни. Втім, відміняти ані цю, ані можливі наступні у профспілках не збираються. Як зазначив Григорій Осовий, ситуація нагадує підготовку до страйку. Люди мають кожного разу нагадувати владі про свої права, які щодня порушуються, тож, якщо положення таке, у Федерації профспілок не збираються сидіти без діла.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео