Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Продовження війни за Харківський ринок

Продовження війни за Харківський ринок
217417 ПЕРЕГЛЯДІВ

     В Києві з новою силою розгорівся скандал довкола Харківського ринку. Невідомі люди в масках з самого ранку намагалися захопити територію, та, прибувши з бульдозером, почали зносити кіоски. Працівники з ринку та небайдужі місцеві мешканці спробували відстояти землю, втім, сутичка переросла на побиття, в якому багато людей зазнали тяжких поранень.
     Після часткового затишшя вдень, надвечір сутички почалися з новою силою. Невідомі особи спробували знов взяти ринок штурмом, втім, на допомогу людям прибули представники добровольчих батальйонів, зокрема, на місті події був присутній Семен Семенченко та члени «Донбасу». Разом з активістами захисту ринку вони потіснили невідомих осіб, після чого викликали поліцію. Однак, довгий час правоохоронці взагалі не втручалися в те, що відбувалося, тож затримання та обшук на наявність зброї довелося проводити активістам власноруч, після чого затриманих вже доставили до Дарницького райвідділку.
     Перші коментарі з боку влади надав заступник мера Києва Дмитро Білоцерковець. За його словами, жодного відношення до подій на Харківському ринку столична влада не має. Як відмітив Білоцерковець, конфлікт на ринку відбувся між орендаторами землі та орендаторами кіосків. У 2000 році на цій ділянці планувалося будівництво торговельного центру, однак тоді було прийнято рішення зводити кіоски; наразі ж орендатор повернувся до проекту будівництва, однак зіткнувся з небажанням віддавати МАФи.
     Самі люди таку версію подій спростовують, зазначаючи, що саме київська влада причетна до останніх подій, які відбуваються в сфері малого бізнесу: знищення торговельних точок на КПІ, Святошино, Оболоні та Харківському ринку. З приводу цього активісти влаштовували акції протесту під стінами КМДА та Верховної Ради, однак варіантів вирішення проблеми від влади почути не змогли.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео