Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Населення Києва скоро сягне 5 мільйонів

Населення Києва скоро сягне 5 мільйонів
135994 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Кількість населення столиці України невпинно збільшується. За результатами досліджень експерти зробили прогноз, згідно з яким до 2025 року чисельність киян досягатиме 5 мільйонів осіб.

     Експерти київського «Інституту міста» зробили прогноз щодо змін у чисельності населення Києва у найближчі роки. Дослідивши статистичні дані стосовно динаміки кількості населення столиці, демографічні відомості та Генеральний план Києва до 2025 року, експерти «Інституту міста» зробили певні висновки. За прогнозами спеціалістів, до 2025 року кількість киян становитиме 5 мільйонів.

     За різними даними, фактично у Києві вже проживає близько 4 мільйонів осіб, тому протягом найближчих років чисельність киян збільшиться мінімум на 1 мільйон. Зокрема, за останній рік кількість мешканців столиці зросла на мільйон осіб.

     Певні зміни, за прогнозами, очікують і приміську зону Києва: як передбачають спеціалісти, її населення збільшиться приблизно вдвічі.

     Спеціалісти попереджають, що за умов активного зростання кількості населення та збереження існуючої інтенсивності житлового будівництва Київ можуть очікувати серйозні проблеми у сферах комунальної, транспортної та інших інфраструктур, що не розраховані на різке збільшення навантаження.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео