Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Іноземні гості і представники Єврейської громади Дніпра відвідали Будинок-Інтернат для дітей з інвалідністю.

Іноземні гості і представники Єврейської громади  Дніпра відвідали Будинок-Інтернат для дітей з інвалідністю.
252913 ПЕРЕГЛЯДІВ

За ініциативи головного рабина Дніпра Шмуеля Камінецького, до юних вихованців Дніпровського Будинку-Інтернату для дітей з інвалідністю ДОР, під час святкування Ханука, завітали представники та гості Єврейськоі громади Дніпра на чолі із Сарою Камінецькою. У складі своєрідноі делегації добра та гарного настрою були і іноземні гості. Молоді представники Всесвітньої Єврейськоі громади. Вони народилися та проживають у США, навчаються у Європі, але на свято Ханука завітали до Дніпра. 
Як зазначили гості Будинку-Інтернату - «Світло і радість Хануки несуть благословення всім, і Любавічеський рух прагне поширити звістку про Ханука якомога ширше». Отже молоді посланці Ребе з різних іешив світу принесли свято і в Дніпровський дитячий будинок-інтернат для дітей з важкими захворюваннями».

«У цьому комунальному закладі перебувають діти з першою групою інвалідності, в основному опорно-руховими і неврологічними захворюваннями, які потребують постійного стороннього догляду і особливоі турботи, - розповіла Світлана Сербіна, віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність», - наш фонд і президент Олександр Володимирович Петровський особисто, а також віце-президент фонду Яна Юріівна Іванілова, постійно допомагаємо інтернату, знаходимся в дружніх стосунках з Єврейською громадою Дніпра, і ми були дуже раді ініціативи Головного рабина Дніпра Шмуеля Камінецького, щоб молоді рабини з різних країн відвідали дітей і поділилися з ними радістю свята Ханука».

Під керівництвом Реувена Камінецького молоді посланці Ребе, які приїхали в Дніпро, щоб допомагати поширювати світло Хануки, постаралися і намагалися танцями і піснями передати основний посил Хануки, а Сара Камінецька розповіла про історію та основні звичаї свята.
Звичайно ж, юні посланці миру приїхали в гості не з порожніми руками - вони вручили хлопцям подарунки від Єврейської громади Дніпра - сік, солодощі і зрозуміло, смачні ханукальні пончики. 
Дітям дуже сподобався виступ, і цей візит та спілкування трохи принесли світла і тепла в їх життя.

В цілому зустріч пройшла в дружній невимушеній обстановці. Дітки не тільки мали можливість добре провести час, познайомитися з традиціями єврейського народу, а й потім за обідом спробувати частування, які привезли гості дитячого будинку. 
На прощання майбутні рабини сфотографувалися на пам'ять з вихованцями «Дніпровського будинку-інтернату».

Прес-центр Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» за матеріалами Єврейскоі громади Дніпра.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео