Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Річниця подій 2014 року в Одесі пройшла спокійно

Річниця подій 2014 року в Одесі пройшла спокійно
84612 ПЕРЕГЛЯДІВ

2  травня в Одесі запровадили посилений контроль у межах міста та на в’їзді до нього, однак жодних надзвичайних подій не було. Такі міри пов’язані з річницею трагічних подій 5-річної давнини, пам’яті яких у цей день були присвячені масові урочисті заходи.

Цього року в Одесі віддавали шану трагічним подіям 2014-го, коли у Будинку профспілок загинули 48 громадян та ще 200 отримали поранення. З 1 травня всі в’їзди до міста суворо перевірялися. Цими днями вулиці міста ретельно патрулювалися правоохоронними органами, частково був обмежений транспортний рух. На всіх локаціях, де відбувалися урочисті заходи, протягом 2 травня працювали фільтраційні пункти та кінологічні підрозділи. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий закликав не приносити з собою на масові заходи заборонену або провокаційну символіку. За безпекою в Одесі протягом дня стежили понад 2 тисяч правоохоронців.

Загалом, як повідомили, всі заходи, заплановані на 2 травня 2019 року, пройшли спокійно, без жодних порушень чи надзвичайних ситуацій чи провокацій.

2 травня 2014 року сутичка почалася між проросійською та патріотично налаштованою частинами суспільства. Спочатку виник конфлікт на вулиці Грецькій, де загинули 6 осіб. Сутички продовжилися на Куликовому полі, звідки так звані антимайданівці втекли до Будинку профспілок, у якому сталася пожежа. Саме тоді Одеса понесла найбільші втрати, оскільки чимало людей постраждали від задимлення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео