Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві відкрили першу smart-вулицю

112620 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 червня у Києві презентували інноваційний та унікальний для України простір – smart-вулицю. Її поява стала можливою завдяки спільним зусиллям міської ініціативи Kyiv Smart City та компанії KAN Development.

Перша «розумна» вулиця розташована в межах вул. Салютної та є яскравим прикладом того, як інноваційні прилади можуть зробити життя в місті комфортним і безпечним.
            Окрім безкоштовного міського
Wi-Fi, баків для сортування сміття та велосипедної доріжки, на Салютній є перша в Україні стаціонарна система моніторингу якості повітря.  «Датчик вимірює концентрацію дрібнодисперсного пилу (РМ2.5 і РМ10), рівень оксиду азоту (NO), оксиду сірки (SO2), озону (O3), бензолу (C6H6), діоксиду азоту (NO₂), чадного газу (CO), а також температуру і вологість … Дані доступні на порталі air.kyivsmartcity.com», – повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.
            Окрім того, 12 камер відеоспостереження гарантують високий рівень безпеки, а "розумне" освітлення, що автоматично змінюється залежно від інтенсивності руху, заощаджує електроенергію. Також на Салютній є дві станції підзарядки електромобілів, лавки з USB-зарядними пристроями, що живляться від сонячних панелей, та кнопка екстреного виклику.
            Усе це допоможе мешканцям навколишніх будинків заощаджувати свій час, зусилля та почуватися в безпеці.

Теги: Київ
Автор: УНТ

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео