Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Храмове свято у день Різдва Пресвятої Богородиці

Храмове свято у день Різдва Пресвятої Богородиці
29480 ПЕРЕГЛЯДІВ

У день Різдва Пресвятої Богородиці храм, що на Набережній Зводській, відзначив престольне свято. Сім років тому, під час освячення, саме на честь народження Богородиці був названий храм.

Божественну літургію очолив Преосвященнійший Владика Симеон (Зінкевич). Молитви про мир в Україні, єдність Православної церкви, здоров’я захисників, настоятелів храму, меценатів, вірян та всіх українців читали священні отці Дніпра й області, а також отець Миколай із Києва. Піснеспіви виконував хор храму Різдва Пресвятої Богородиці.

На літургії також були представники Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського “Солідарність”. Меценатів, які допомагали в розбудові та становленні храму, а також за жертовність і любов до України, священоотці відзначили медалями. У свою чергу, учасники фонду до престольного свята подарували храмові надвратну ікону Почаївської Божої Матері.

“Від дня освячення храму минає вже сьомий рік. Кожного дня й кожного богослужіння кількість прихожан росте. Ми започатковуємо тут нові проєкти: організували безкоштовну недільну школу для дітей, допомагаємо людям з інвалідністю, воїнам АТО, родинам загиблих бійців. Усе це - з благословення Владики Симеона і завдяки Міжнародному благодійному фонду Олександра Петровського “Солідарність”, - зазначив настоятель храму Віталій Лопушанський.

https://www.youtube.com/watch?v=viQ7nVYn95k&feature=youtu.be

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео