Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обласна лікарня ім. Мечникова отримала найсучасніші ліжка та кардіографи

Обласна лікарня ім. Мечникова отримала найсучасніші ліжка та кардіографи
199446 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кардіологічне відділення обласної лікарні ім. Мечникова отримало нове обладнання. Вже вкотре суттєву допому головному медичному закладу Дніпропетровщини надав Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського "Солідарність" та корпорація "Алан".

В лікарні з’явилось 10 найсучасніших лікарняних ліжок, таких необхідних в палатах інтенсивної терапії та реанімації. Крім того, медики отримали 6 кардіографів: один з них — шестиканальний та багатофункціональний, інші — портативні, переносні.

“Ми вирішили привезти з Німеччини багатофункціональні ліжка. А також ми знали, що є гостра потреба в пристроях для вимірювання роботи серця. Це — вже друга акція. До цього в серпні ми вручили лікарні Мечникова також 6 кардіографів”, — розповів генеральний директор корпорації “Алан” В’ячеслав Капустін.

Лікарі кажуть, раніше на 40 відділень був один кардіограф. Тож потребува в них була нагальна, особливо у відділеннях з пацієнтами, які не могли самостійно пройти обстеження серця.

“Дуже важливо, аби людина, яка перебуває в навіть найтяжчому стані, маючи важкі захворювання, мала комфортні умови в лікарні. Ми дуже вдячні нашим меценатам — корпорації “Алан” та фонду “Солідарність”. Фонд вже став справжнім покровителем лікарні Мечникова. Ми сподіваємось і на подальшу підтримку”, — поділився головний лікар закладу Сергій Риженко.

Як зазначила віцепрезидентка Міжнародного благодійного фонду “Солідарність” Яна Іванілова, наступна акція у лікарні вже не за горами.

“Ми розуміємо, що тут потребують не лише ліжка та кардіографи. В подальшому ми плануємо придбати також і медичні меблі. Наразі ми намагаємося зробити все, щоб полегшити життя пацієнтів, серед яких і значна кількість захисників України. І звичайно ж, дати можливість полегшити працю нашим лікарям”, — підкреслила Яна Іванілова.

Завдяки зусиллям меценатів лікарня ім. Мечникова вже має новий лапароскоп. А зовсім скоро у медиків з’являться додаткові можливості — найближчим часом фонд разом з друзями та партнерами, корпорацією “Алан” планує подарувати апарат ультразвукової діагностики для відділення гнойно-септичної хірургії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео