Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи залишиться пиво у продажі?

Чи залишиться пиво у продажі?
26765 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом пиво може зустрічатися на прилавках значно рідше

Найближчим часом пиво може зустрічатися на прилавках значно рідше. Причина - у зміні статусу хмільного напою – його на законодавчому рівні віднесли до одного розряду з коньяком та віскі.
З 1 липня у Податковому кодексі буде змінено статус пива. Усі хмільні напої, що містять від 0,5 відсотка етилового спирту, прирівняють до алкогольних напоїв з усіма наслідками для виробників та реалізаторів цього продукту. За новим законом пиво, а також вина та інші зброджені напої, вміст спирту у яких перевищує 0,5 відсотка, вважатимуться алкогольними напоями. Ця норма почне діяти 1 липня. Попередня редакція закону відносила до алкоголю напої зі вмістом спирту від 1,2 відсотка.
Такі зміни створюватимуть певні обмеження для реалізації пива. Зокрема, для торгівлі пивом знадобиться спеціальна ліцензія. Якщо раніше дрібні торгові точки відмовлялися від торгівлі спиртними напитками на користь пива з метою зекономити на оформленні ліцензії, то тепер для реалізації пива потрібно буде проходити ту саму процедуру. Вартість оформлення ліцензії становить від 800 гривень для дрібних населених пунктів і 1000 – у містах.
Відповідно до цього статусу виробники пива змушені будуть обмежити рекламу алкоголю, зокрема відмовитися від реклами рекламних роликів у денний час.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео