Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Біженці в Австралії оголосили голодування на знак протесту

Новини України: Біженці в Австралії оголосили голодування на знак протесту
53090 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомляють правозахисні групи, сотні біженців у керованому Австралією центру на острові Манус в Папуа-Новій Гвінеї голодують на знак протесту проти умов їхнього утримання.
.


Як повідомляють правозахисні групи, сотні біженців у керованому Австралією центру на острові Манус в Папуа-Новій Гвінеї голодують на знак протесту проти умов їхнього утримання.
Більше 200 ув’язнених, як повідомляється, беруть участь у страйку.
Департамент імміграції Австралії спростував повідомлення про голодування на острові Манус.
Політики надання житла особам, які шукають притулку поза межами держави – заупщена в якості стримуючого фактора – піддалася критиці з боку правозахисних груп. Австралія посилає всіх біженців на човні до морських таборів у Папуа-Новій Гвінеї та іншій тихоокеанській території Науру.
Центр на острові Манус був ареною смертельних заворушень в лютому минулого року, коли місцеві жителі увійшли до центр та зіткнулися із затриманими. Один біженець був убитий і щонайменше 70 отримали поранення в результаті спалаху насильства.
Останній протесту розпочався в центрі Майк, де шукачі притулку почали голодування та відмовилися повертатися до свого житла. Принаймні, 10 осіб зашили свої губи, за даними джерел, цитованих газетою Sydney Morning Herald.
Одна людина – християнин з Єгипту – проковтнув кілька лез для гоління, повідомляє Австралійська радіомовна корпорація.
Один з біженців з цього центру сказав, що 220 чоловік пішли на голодування та ще більше готові приєднатися до них, відповідно до агітаційного аудіо запису, поширеного групою сприяння біженцям. Також біженці прагнуть аби Австралія передала їх на розгляд Організації Об’єднаних Націй, якщо вона не бажає прийняти їх.
Згідно законам, прийнятими попереднім урядом, жоден з людей, що містяться в морських таборах не може розраховувати на переселення в Австралії - навіть якщо вони будуть визнані справжніми біженцями.
Напруженість у центрі на острові Манус зростає, і багато з його жителів на даний момент перебувають там більше вже більше 18 місяців. Голодування, як вважають, почалося після того, як затриманим сказали, що через технічні проблеми вони більше не зможуть використовувати проточну воду. Затримані також сказали, що були обурені повідомленням, що деякі з них будуть переведені до окремого приміщення, де вони побоюються, що можуть бути уразливі для атак місцевих жителів на острові Манус.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео